Antilliaanse Pikabal den Sous
gehaktballen in saus
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 1 ui gesnipperd
- 2 madame jeannette pepers zonder zaadjes en fijngehakt (of naar smaak)
- 2 paprika's in blokjes
- 70 g tomatenpuree
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel suiker
- 1 eetlepel azijn
- 1 theelepel zout
- Olie
Instructies
- Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de helft van de paprika gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
- Meng de helft van dit ui-paprikamengsel met het gehakt, 1 eetlepel sojasaus en het zout.
- Vorm hieruit gehaktballen ter grootte van een pingpongbal.
- Bak de gehaktballen gedurende 15 minuten op middelhoog vuur, tot ze goudbruin zijn en gaar van binnen.
- Voor de saus: Meng in een aparte pan de overgebleven paprika, tomatenpuree, madame jeannette pepers, 2 eetlepels sojasaus, gemalen komijn, gemalen koriander, zwarte peper, suiker, azijn en een half kopje water.
- Roer de saus door en voeg de gebakken gehaktballen toe.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen, totdat de saus iets is ingedikt en de smaken goed zijn vermengd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze pittige Antilliaanse gehaktballen met saus passen goed bij een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Zinfandel.
Voedingswaarden
Calories: 285 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 21 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 5 g