Appel-Amandeldessert
Ingrediënten
- 1 dl Amaretto di Saronno optioneel, kan worden vervangen door amandelextract voor een alcoholvrije versie
- 100 gram rozijnen
- 4 goudrenetten of andere stevige zoetzure appels
- 50 gram amandelen gehakt
- 2 eetlepels suiker
- Snufje kaneel
- Sap van ½ citroen
- 1 ei losgeklopt
- 6 plakjes diepvries bladerdeeg
- IJs naar keuze voor serveren
Instructies
- Verwarm de Amaretto di Saronno (of amandelextract) en week de rozijnen erin.
- Snijd de geschilde appels in blokjes en meng met de gewelde rozijnen, gehakte amandelen, suiker, kaneel en citroensap.
- Doe dit in een beboterde ovenschaal.
- Rol de bladerdeegplakjes uit tot een grote lap en bedek hiermee het appelmengsel.
- Stop de randen goed in en decoreer het deksel met uitgesneden appels van de restjes.
- Zet de ovenschaal afgedekt in de koelkast om te rusten.
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bestrijk het deeg met losgeklopt ei en bak in ongeveer 20 minuten goudbruin.
- Laat het dessert even afkoelen als het uit de oven komt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer door bolletjes ijs op de bovenkant te scheppen en dien snel op.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 7 g | Vet: 15 g