Appel amandeltaart

Allerhande 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g bloem
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 200 g koude boter in kleine blokjes
  • 1 ei losgeklopt
  • 6 zoetzure appels bijv. jonagold, in stukjes
  • ½ eetlepel kaneelpoeder
  • 50 g kristalsuiker
  • 75 g amandelschaafsel
  • 100 g speculaasjes
  • ½ pakje amandelspijs à 300 g

Instructies

  • In keukenmachine of met koele hand bloem, basterdsuiker, vanillesuiker, boter, helft van ei en mespunt zout mengen tot soepel deeg.
  • Eenderde deel van deeg in plasticfolie verpakken en in koelkast 30 minuten laten opstijven.
  • Rest van deeg in ingevette springvorm uitdrukken en vorm afgedekt met plasticfolie 20 minuten in koelkast zetten.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Appel met kaneelpoeder, kristalsuiker en amandelschaafsel omscheppen.
  • Speculaasjes in boterhamzakje doen en met deegroller tot kruim rollen.
  • Kruim over deegbodem verdelen.
  • Amandelspijs erboven verkruimelen.
  • Appelmengsel erover verdelen.
  • Rest van deeg op met bloem bestoven werkvlak uitrollen en in repen snijden.
  • Repen in vlechtvorm op appelvulling leggen en randen aandrukken.
  • Deegrepen en randen bestrijken met rest van losgeklopt ei.
  • Taart in midden van oven in ca. 1 uur goudbruin bakken, eventueel laatste 15 minuten taart met aluminiumfolie bedekken (om te voorkomen dat hij te donker wordt).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart
Land van herkomst Nederland