Appel met amandel uit de oven
Allerhande 2003
Equipment
Ingrediënten
- 4 appels bijv. Elstar
- 45 g garneeramandelen
- 4 eetlepels schenkstroop
- 25 g boter in blokjes
- 4 kaneelstokjes
- 100 ml appelsap
- 125 ml crème fraîche
Instructies
- Oven voorverwarmen op 175 °C.
- In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen).
- Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen).
- Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter.
- Appels in ingevette ovenschaal zetten.
- Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken.
- Appelsap in ovenschaal schenken.
- Rest van boter over appels verdelen.
- Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren.
- Lekker met flinke lepel crème fraîche.