Appel met amandel uit de oven

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 appels bijv. Elstar
  • 45 g garneeramandelen
  • 4 eetlepels schenkstroop
  • 25 g boter in blokjes
  • 4 kaneelstokjes
  • 100 ml appelsap
  • 125 ml crème fraîche

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 175 °C.
  • In midden van appels horizontaal dun reepje van schil snijden (om barsten tijdens bakken te voorkomen).
  • Klokhuis uit appels boren, 1 cm van onderkant van elk klokhuis snijden en dit terugstoppen in appel (om lekken van vulling te voorkomen).
  • Amandelen grof hakken en mengen met schenkstroop en helft van boter.
  • Appels in ingevette ovenschaal zetten.
  • Holtes vullen met amandelboter en kaneelstokje in vulling steken.
  • Appelsap in ovenschaal schenken.
  • Rest van boter over appels verdelen.
  • Schaal op rooster in midden van oven zetten en appels in 50-60 min. zacht en gaar laten worden. Appels (lauw)warm serveren.
  • Lekker met flinke lepel crème fraîche.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch