Appelkruimeltaart

Porties: 6 personen
(inclusief wellen rozijnen) 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 g rozijnen
  • Boter voor het invetten van de springvorm en het deeg
  • 150 g boter
  • 1 pak appeltaartmix
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 kg zachtzure appels
  • 50 g suiker
  • 1,5 tl kaneel
  • 1 spuitbus slagroom
  • 200 ml vanillevla

Instructies

  • Wel de rozijnen circa 3 uur in warm water.
  • Laat ze uitlekken en dep ze droog.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet de springvorm in met boter.
  • Meng de rest van de boter en de helft van het losgeklopte ei door de inhoud van het pak appeltaartmix en kneed tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit en bekleed de springvorm, houd een kwart van het deeg achter voor de kruimels op de appeltaart.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes.
  • Meng de appel met de suiker, rozijnen en kaneelpoeder en vul de springvorm.
  • Rol de rest van het deeg uit, snijd er repen van en leg op de taart.
  • Druk de randen goed aan.
  • Bestrijk de bovenkant met de rest van het losgeklopte ei.
  • Bak de appeltaart in circa 1 uur goudbruin en gaar.
  • Snijd de appelkruimeltaart in gelijke parten en serveer de taart met slagroom en vanillevla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een extra smaakdimensie kunnen de rozijnen geweld worden in zoete witte wijn of sherry.
Als wijnadvies past een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling goed bij dit dessert.
Eet smakelijk!

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 5 g | Vet: 27 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch