Arabische Kipburger Wrap

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 naanbroden kant en klaar of zelfgemaakt
  • 300 gram kippengehakt
  • 45 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 1 teen knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel versgemalen peper
  • 1 theelepel zout
  • Olijfolie
  • 8 blaadjes kropsla
  • 1 ui
  • 1 vleestomaat
  • 3 eetlepels mayonaise
  • Verse knoflook

Instructies

  • Bak de naanbroden af zoals aangegeven op de verpakking (of maak ze zelf) en houd ze warm.
  • Was de sla, snijd de tomaat in plakken en de ui in ringen.
  • Maak de knoflookmayonaise door de mayonaise te mengen met geperste knoflook.
  • Meng het kippengehakt in een kom met ei, paneermeel, paprikapoeder, mosterd, versgemalen peper, zout en geperste knoflook.
  • Vorm hieruit vier gelijke ballen en druk deze vervolgens plat tot hamburgers.
  • Bak de hamburgers aan beide zijden gaar in een beetje olijfolie.
  • Beleg één kant van elk naanbrood met sla, tomaat en uienringen.
  • Leg een gehalveerde kippenburger op elk naanbrood.
  • Voeg een paar klodders knoflookmayonaise toe en vouw de naanbroden dubbel.
  • Serveer de Arabische kipburger wraps direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Wraps
Land van herkomst Arabisch