Asperge-Champignonvelouté Argenteuil
Ingrediënten
- 1 liter runderbouillon
- 40 g bloem
- Peterselie voor garnering
- 50 g asperges
- 1 plak gekookte ham ½ cm dik, in blokjes
- 40 g boter
- 250 g champignons in plakjes
- 1 dl slagroom
- Zout
- Peper
- 1 ei
Instructies
- Maak van de boter en bloem een witte roux in een grote kookpan.
- Voeg de runderbouillon en de in stukjes gesneden asperges toe.
- Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.
- Voeg de plakjes champignons en de blokjes gekookte ham toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat nog even sudderen.
- Klop van het vuur af de room met de eierdooier los in een kommetje.
- Voeg deze geleidelijk toe aan de soep terwijl je goed roert met een garde.
- Serveer de soep bestrooid met wat fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze Asperge-Champignonvelouté Argenteuil. De frisse tonen van de wijn zullen de smaken van de asperges en champignons mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g