Asperge-Champignonvelouté Argenteuil

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 28 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter runderbouillon
  • 40 g bloem
  • Peterselie voor garnering
  • 50 g asperges
  • 1 plak gekookte ham ½ cm dik, in blokjes
  • 40 g boter
  • 250 g champignons in plakjes
  • 1 dl slagroom
  • Zout
  • Peper
  • 1 ei

Instructies

  • Maak van de boter en bloem een witte roux in een grote kookpan.
  • Voeg de runderbouillon en de in stukjes gesneden asperges toe.
  • Laat de soep gedurende 20 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de plakjes champignons en de blokjes gekookte ham toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Laat nog even sudderen.
  • Klop van het vuur af de room met de eierdooier los in een kommetje.
  • Voeg deze geleidelijk toe aan de soep terwijl je goed roert met een garde.
  • Serveer de soep bestrooid met wat fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze Asperge-Champignonvelouté Argenteuil. De frisse tonen van de wijn zullen de smaken van de asperges en champignons mooi aanvullen.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Vlees
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Suikervrij