Asperges met Eieren en Pijnboompitten

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bosje groene asperges
  • ½ rode peper
  • 800 g kleine aardappels
  • 8 eieren
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 1 ½ dl room
  • ½ dl witte wijn
  • Olijfolie

Instructies

  • Kook de aardappels in hun schil.
  • Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze doormidden.
  • Verwijder de harde uiteinden van de asperges en bak ze in een beetje olie tot ze beetgaar zijn. Voeg na 2 minuten de pijnboompitten toe en laat ze 1 minuut meebakken.
  • Blus de asperges en pijnboompitten af met de witte wijn en laat even inkoken.
  • Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg tot slot de rucola toe en haal de pan van het vuur.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer direct door wat aardappeltjes in het midden van een diep bord te plaatsen, asperges
en rucola eromheen te leggen, en 2 gehalveerde eieren erbovenop te plaatsen. Druppel wat
saus over het geheel.
Een smakelijk vegetarisch hoofdgerecht met asperges, eieren en pijnboompitten. Geniet
ervan!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch