Asperges met Eieren en Pijnboompitten
Ingrediënten
- 1 bosje groene asperges
- ½ rode peper
- 800 g kleine aardappels
- 8 eieren
- 3 eetlepels pijnboompitten
- 75 g rucola
- 1 ½ dl room
- ½ dl witte wijn
- Olijfolie
Instructies
- Kook de aardappels in hun schil.
- Kook de eieren hard, pel ze en snijd ze doormidden.
- Verwijder de harde uiteinden van de asperges en bak ze in een beetje olie tot ze beetgaar zijn. Voeg na 2 minuten de pijnboompitten toe en laat ze 1 minuut meebakken.
- Blus de asperges en pijnboompitten af met de witte wijn en laat even inkoken.
- Voeg de room toe en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg tot slot de rucola toe en haal de pan van het vuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct door wat aardappeltjes in het midden van een diep bord te plaatsen, asperges
en rucola eromheen te leggen, en 2 gehalveerde eieren erbovenop te plaatsen. Druppel wat
saus over het geheel.
Een smakelijk vegetarisch hoofdgerecht met asperges, eieren en pijnboompitten. Geniet
ervan!
en rucola eromheen te leggen, en 2 gehalveerde eieren erbovenop te plaatsen. Druppel wat
saus over het geheel.
Een smakelijk vegetarisch hoofdgerecht met asperges, eieren en pijnboompitten. Geniet
ervan!