Basisrecept Indonesische boemboe
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 1 cm verse gemberwortel
- 1 stengel sereh
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 25 g cashewnoten ongezouten
- ¼ blok trassi oedang garnalenpasta, à 25 g
- 1 theelepel gemalen laos
- 1 theelepel ketoembar
- 1 theelepel donkere basterdsuiker
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Instructies
- Gemberwortel schillen en in stukjes snijden.
- Buitenste stugge blad van citroengras verwijderen en zachte binnenste in ringetjes snijden.
- Ui en knoflook pellen en grofsnijden.
- Ui, knoflook, citroengras en gember in hakmachine fijnhakken, door machine tweemaal in te drukken.
- Kruidenmengsel met spatel van wand schrapen, in machine verdelen en machine nog tweetot driemaal indrukken.
- Sambal, cashewnoten, trassie, laos, koriander en basterdsuiker toevoegen en machine 5 seconden indrukken, met spatel mengsel van wand schrapen en opnieuw in machine verdelen.
- Olie toevoegen en machine indrukken tot boemboe smeuïg is.
- Boemboe in vier porties verdelen (elk voor 4 personen) en invriezen.
Notities / Tips / Wijnadvies
In de koelkast is de zelfgemaakte bamboe hooguit één week te bewaren, maar bevroren blijft het enkele maanden houdbaar.
Vries het mengsel liefst in wegwerpzakjes in, aroma's en kleurstoffen trekken misschien in het kunststof van diepvriesdoosjes.
Vries het mengsel liefst in wegwerpzakjes in, aroma's en kleurstoffen trekken misschien in het kunststof van diepvriesdoosjes.