Belgische Biscuittaart

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur
afkoeltijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 eiwitten
  • Snufje zout
  • 200 g suiker
  • ½ pakje vanillesuiker
  • 5 eierdooiers
  • 50 g bloem
  • 100 g aardappelzetmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Confituur naar keuze
  • 4 dl opgeklopte slagroom met 40% vetgehalte
  • Hagelslag
  • Vers fruit naar keuze

Instructies

  • Klop een dag voor het serveren de eiwitten stijf met een snufje zout.
  • Voeg de suiker en vanillesuiker toe en klop goed door tot stijve pieken.
  • Voeg vervolgens de eierdooiers toe en klop opnieuw goed door.
  • Zeef boven het mengsel de bloem, het aardappelzetmeel en het bakpoeder.
  • Meng voorzichtig tot een homogeen beslag.
  • Giet het beslag in een ingevette bakvorm en bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
  • Ontvorm de biscuit onmiddellijk en laat deze afkoelen op een rooster.
  • Snijd de biscuittaart 's anderendaags middendoor.
  • Bestrijk de snijvlakken royaal met confituur naar keuze en opgeklopte slagroom.
  • Zet beide helften weer op elkaar en bestrijk de taart rijkelijk met slagroom.
  • Werk de taart af met hagelslag en vers fruit naar keuze.
  • Geniet van deze heerlijke Belgische biscuittaart!

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze zoete en romige biscuittaart gaat goed samen met een glas mousserende wijn, zoals een Belgische Cava of een Franse Crémant. De frisheid van de wijn snijdt door de rijke slagroom en vult de zoetheid van de taart aan voor een perfecte smaakcombinatie.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 40 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak
Land van herkomst België
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch