Bierpap voor Kraamvrouwen
Deze bierpap is een traditioneel gerecht, vaak genuttigd door kraamvrouwen om aan te sterken en bevorderlijk voor de borstvoeding. Geniet van dit smakelijke en voedzame nagerecht!
Equipment
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 75 gram maïzena
- Snufje zout
- ¼ liter donkerbruin bier
Instructies
- Neem een beetje melk om de maïzena mee aan te maken.
- Breng de overige melk met een snufje zout aan de kook in een steelpan.
- Meng de maïzena met het beetje melk om een glad papje te vormen.
- Giet al roerende het papje in de kokende melk.
- Blijf roeren totdat de pap begint te koken en dikker wordt.
- Voeg vlak voor het opdienen het donkerbruine bier toe en roer goed door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bierpap warm als nagerecht of als een verwarmend en voedzaam tussendoortje tijdens de koude dagen.