Bierpap voor Kraamvrouwen

Deze bierpap is een traditioneel gerecht, vaak genuttigd door kraamvrouwen om aan te sterken en bevorderlijk voor de borstvoeding. Geniet van dit smakelijke en voedzame nagerecht!
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 75 gram maïzena
  • Snufje zout
  • ¼ liter donkerbruin bier

Instructies

  • Neem een beetje melk om de maïzena mee aan te maken.
  • Breng de overige melk met een snufje zout aan de kook in een steelpan.
  • Meng de maïzena met het beetje melk om een glad papje te vormen.
  • Giet al roerende het papje in de kokende melk.
  • Blijf roeren totdat de pap begint te koken en dikker wordt.
  • Voeg vlak voor het opdienen het donkerbruine bier toe en roer goed door.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de bierpap warm als nagerecht of als een verwarmend en voedzaam tussendoortje tijdens de koude dagen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Geboorte