Bierwafels

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 15 gr gist
  • ¼ liter melk
  • ¼ liter water
  • 125 gr boter
  • 500 gr bloem
  • 2 eieren
  • liter bier
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 1 theelepel sodabicarbonaat
  • poedersuiker

Instructies

  • Los de gist in een kop lauwe melk op.
  • Verwarm de melk, het water en de boter in een pan en laat de melk afkoelen tot ze lauw is.
  • Zeef al roerend de bloem bij de melk.
  • Klop de eidooiers los en voeg deze samen met het bier, de vanillesuiker en het bicarbonaat toe.
  • Klop het wit van de eieren stijf en schep dit door het beslag.
  • Warm het wafelijzer op en vet het in.
  • Bak het deeg aan beide kanten bruin.
  • Bestrooi met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Gebak / Nagerecht
Land van herkomst België