Bietjes uit de Magnetron

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g gekookte bietjes
  • 10 g boter
  • 1 kleine ui
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel azijn
  • Kruidnagelpoeder

Instructies

  • Was, schil en schaaf de bietjes.
  • Smelt de boter in een magnetronbestendige schaal gedurende 30 seconden op HOOG (100%).
  • Snijd de ui in kleine stukjes, roer deze door de gesmolten boter en laat de ui op HOOG (100%) in 3 minuten glazig koken.
  • Voeg de geschaafde bietjes, azijn, suiker en kruidnagelpoeder toe aan de gesneden ui.
  • Roer alles goed door.
  • Kook de bietjes met een deksel op de schaal gedurende 5 minuten op HOOG (100%).
  • Als alternatief is het ook mogelijk om rauwe bieten in de magnetron te koken.
  • Was de bieten, snijd de bovenkant eraf en plaats ze met 1 eetlepel water in een afgedekte
  • magnetronbestendige schaal.
  • Kook ze gedurende 15 minuten op HOOG (100%) en laat ze vervolgens 5 minuten nagaren.
  • Geniet van deze snelle en gemakkelijke bereiding van bietjes als smakelijk bijgerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Magnetron koken