Bietjessalade met rode ui

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rode ui
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 3 eetlepels walnootolie
  • ½ theelepel gemberpoeder of kaneel
  • versgemalen zwarte peper
  • 500 gr bietjes gekookte
  • gr verse koriander

Instructies

  • Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen.
  • Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak.
  • Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten.
  • Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken).
  • Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes.
  • Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch