Bietjessalade met rode ui
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 3 eetlepels walnootolie
- ½ theelepel gemberpoeder of kaneel
- versgemalen zwarte peper
- 500 gr bietjes gekookte
- 7½ gr verse koriander
Instructies
- Pel en halveer de ui en snijd beide helften in flinterdunne ringen.
- Klop in een schaal een dressing van azijn, olie, gemberpoeder en zout en peper naar smaak.
- Schep de uiringen erdoor en marineer 5 minuten.
- Schil de bietjes dun (gebruik eventueel handschoenen, want het bietensap geeft hardnekkige vlekken).
- Snijd of schaaf de bietjes in flinterdunne plakjes.
- Hak het blad van de koriander grof en schep het met de bietenplakjes door de dressing met ui.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij karbonades, varkensfiletlapjes of kipfilet.