Bimi met citroenmozzarella

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g pijnboompitten
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 4 eetlepels olijfolie
  • ½ citroen schoongeboend
  • 500 g bimi kruising van broccoli en Chinese groene kool

Instructies

  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag tot ze goudbruin zijn.
  • Laat ze afkoelen.
  • Scheur de mozzarella in grove stukken en druppel er de olijfolie over.
  • Rasp de schil van de citroen en schep die door de mozzarella.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Snijd de houtachtige uiteinden van de bimi en stoom ze in een mandje of vergiet boven kokend water in 5-7 minuten beetgaar.
  • Doe de bimi in een schaal, verdeel de mozzarella erover en bestrooi met pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Je kunt voor dit recept in plaats van bimi ook prima broccoli gebruiken.
Pijnboompitten roosteren:
Doe de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zet het vuur laag en blijf erbij staan.
Schud de pitten regelmatig even om.
Schep ze op een koud bord zodra ze goudbruin zijn, zodat ze niet verder garen.
Bimi is een kruising van broccoli en Chinese groene kool, met een mildzoete, peperige smaak.
Je eet 'm in z'n geheel, gestoomd, gekookt, roergebakken of rauw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch