Bladerdeegster met Frangipane en Rode Bessenjam
Ingrediënten
- 2 rollen Tante Fanny Vers Bladerdeeg
- 250 g rode bessenjam
- 1 ei
- 20 g amandelen
- Poedersuiker om te bestuiven
- Voor de frangipane:
- 50 g boter
- 50 g basterdsuiker
- ½ citroen rasp
- Snufje zout
- 1 ei op kamertemperatuur
- 50 g amandelmeel
- 20 g bloem
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
- Mix in een kom de boter, basterdsuiker, zout en citroenrasp tot een romig geheel.
- Voeg het ei toe en mix tot een gladde massa.
- Voeg vervolgens het amandelmeel en de bloem toe en mix kort door.
- Rol 1 deegrol met het meegerolde bakpapier uit op de bakplaat.
- Bestrijk met de frangipane, laat een rand van 2 cm vrij.
- Verdeel de rode bessenjam over de frangipane.
- Bedek met de andere rol deeg en druk de randen zachtjes aan.
- Snijd het deeg vanaf de zijkant naar binnen, laat tussen elke snede ca.
- 2 cm en zorg dat de sneden elkaar niet raken in het midden.
- Draai twee losse stukken naast elkaar in tegenovergestelde richting.
- Bestrijk de bovenkant van het deeg met ei en bestrooi met amandelschaafsel.
- Bak de bladerdeegster in 15-20 minuten goudbruin.
- Bestrooi voor het serveren met poedersuiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze bladerdeegster als dessert of bij de koffie.
Een glaasje dessertwijn, zoals een Moscato d'Asti, past hier uitstekend bij.
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 49 g | Protein: 5 g | Vet: 20 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 24 g