Bloemkoolvelouté Dubarry
Ingrediënten
- 1 liter runderbouillon
- 1 kleine bloemkool
- 40 g bloem
- Zout
- Peper
- Room
- 2 eieren
- 40 g boter
Instructies
- Snijd de bloemkool in roosjes en kook ze in een beetje runderbouillon gaar gedurende 15 minuten.
- Kook ook de stronken van de bloemkool in dezelfde bouillon gaar.
- Passeer zowel de roosjes als de stronken door een zeef om een gladde puree te maken.
- Maak van boter en bloem een blanke roux in een steelpan.
- Voeg geleidelijk de runderbouillon toe aan de roux om een gebonden soep te maken.
- Laat het zachtjes doorkoken gedurende 20 minuten.
- Breng de soep op smaak met zout en peper.
- Klop de eierdooiers los met een scheutje room.
- Voeg deze liaison toe aan de soep, van het vuur af, en roer goed door.
- Schenk de soep in borden en garneer met een paar bloemkoolroosjes.
- Serveer de soep met stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze romige bloemkoolvelouté Dubarry. De frisse en fruitige tonen van de wijn zullen de romigheid van de soep mooi aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 8 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g