Boeren pastei

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 rol taartdeeg
  • 400 gram varkensfilet gekookt
  • 400 gram kalfsvlees gekookt
  • 4 uien
  • 1 ei
  • 1 eierdooier
  • 11/2 de witte wijn
  • 100 gram paneermeel
  • 1 struikje peterselie fijngehakt
  • 6 wortels even gekookt
  • 75 gram haricots verts even gekookt
  • Zout , naar smaak

Instructies

  • maal de 2 vleessoorten grof, bak de ui aan en doe bovengenoemde in een kom.
  • Doe het ei en de wijn erbij, stukjes wortel en stukjes haricots verts erbij en laat ruim 2 uur marineren.
  • Let wel dat peper en zout erbij is geroerd.
  • Pak een mooi kjbakblik en vouw het deeg erin.
  • Let op: bovenkant ook met deeg afsluiten en maak er een schoorsteenpijp in.
  • Vul de vorm met het vleesmengsel en leg de deegplak erbovenop.
  • Goed aanduwen en denk aan het schoorsteenpijp.
  • Strijk de eierdooier over het vlees..
  • De voorverwarmde oven, 190 graden, openen en rooster in het midden.
  • Zet de pastei erin en bak dit samen 1 uur.
  • Leg er na 30 minuten een fel aluminiumfolie overheen, zodat de bovenkant niet te bruin kan worden.
  • Neem na 5 minuten rusten de pastei uit de vorm.

Notities / Tips / Wijnadvies

Warm opdienen met een pruimen saus of cranberriesaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Kalfsvlees / Varkensvlees