Boerenuitsmijter

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel roomboter
  • 3 plakjes rauwe boerenham vleeswaren
  • 2 eieren
  • 50 g belegen boerenkaas bedieningsafdeling
  • 2 sneetjes boerentijgerbrood naar keuze wit of bruin
  • 1 kleine tomaat in plakjes
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 takjes peterselie fijngesneden

Instructies

  • In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter verhitten.
  • Ham in 1-2 minuten krokant bakken.
  • Eieren boven pan breken en in bakvet laten glijden.
  • Pan beetje ronddraaien zodat eiwit uitvloeit, met mespunt dooiers stukprikken.
  • Eieren 3-4 minuten bakken tot eiwit vrijwel gestold is en onderzijde van ei lichtbruin kleurt.
  • Vuur laag draaien.
  • Plakjes kaas over ei verdelen en kaas, met deksel op pan, laten smelten.
  • Intussen sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren.
  • Brood laten afkoelen en met rest van boter besmeren.
  • Sneetjes naast elkaar op bord leggen en tomaat erover verdelen.
  • Uitsmijter op tomaat leggen en bestrooien met peper en peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Ei / Lunch
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken