Boerenuitsmijter
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 1 eetlepel roomboter
- 3 plakjes rauwe boerenham vleeswaren
- 2 eieren
- 50 g belegen boerenkaas bedieningsafdeling
- 2 sneetjes boerentijgerbrood naar keuze wit of bruin
- 1 kleine tomaat in plakjes
- versgemalen zwarte peper
- 2 takjes peterselie fijngesneden
Instructies
- In koekenpan met antiaanbaklaag helft van boter verhitten.
- Ham in 1-2 minuten krokant bakken.
- Eieren boven pan breken en in bakvet laten glijden.
- Pan beetje ronddraaien zodat eiwit uitvloeit, met mespunt dooiers stukprikken.
- Eieren 3-4 minuten bakken tot eiwit vrijwel gestold is en onderzijde van ei lichtbruin kleurt.
- Vuur laag draaien.
- Plakjes kaas over ei verdelen en kaas, met deksel op pan, laten smelten.
- Intussen sneetjes brood in broodrooster lichtbruin roosteren.
- Brood laten afkoelen en met rest van boter besmeren.
- Sneetjes naast elkaar op bord leggen en tomaat erover verdelen.
- Uitsmijter op tomaat leggen en bestrooien met peper en peterselie.