Boeuf Bourguignon versie 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

grediënten:

  • 500 g rosbief in grote dobbelstenen
  • 3 sjalotjes fijngesnipperd
  • 200 g champignons in plakjes
  • 75 g boter
  • 100 g magere gerookte spekblokjes
  • 20 zilveruitjes
  • Klein blik tomatenpuree
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl rode wijn
  • 2 dl vleesbouillon
  • Zout
  • Peper
  • 1 eetlepel gehakte tijm vers of 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel maïzena of allesbinder

Instructies

  • Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
  • Verhit de helft van de boter in een braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en
  • schep ze uit de pan.
  • Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
  • Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, sjalotjes en zilveruitjes even mee.
  • Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor. Bak zachtjes 2 minuten.
  • Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe.
  • Stoof zachtjes 5 minuten.
  • Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.
  • Bind de saus met maïzena of allesbinder.
  • Serveer de Boeuf Bourguignon met sperziebonen en rijst.
  • Geniet van deze heerlijke Franse klassieker!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten
Land van herkomst Frankrijk