Snijd de rosbief in grote dobbelstenen.
Pel en snipper de sjalotjes.
Borstel de champignons en snijd ze in plakjes.
Verhit de helft van de boter in een braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en
schep ze uit de pan.
Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.
Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, sjalotjes en zilveruitjes even mee.
Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor. Bak zachtjes 2 minuten.
Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe.
Stoof zachtjes 5 minuten.
Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.
Bind de saus met maïzena of allesbinder.
Serveer de Boeuf Bourguignon met sperziebonen en rijst.
Geniet van deze heerlijke Franse klassieker!