Boffers en Groenteboffers

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • Tarwemeel gebuild of volkoren
  • Boekweitmeel
  • Water
  • Zout
  • Wijnsteenbakpoeder of natriumbicarbonaat
  • Appel
  • Rozijnen
  • Kaneel
  • Rode ui
  • Wortel
  • Rode paprika
  • Provençaalse kruiden
  • Andere groenten en kruiden naar smaak
  • Olie

Instructies

  • Maak een beslag van gelijke delen tarwe- en boekweitmeel.
  • Voeg water, zout en wijnsteenbakpoeder of natriumbicarbonaat toe.
  • Het beslag moet dikker zijn dan dat voor pannenkoeken.
  • Maak het goed glad met een garde.
  • Laat het beslag minimaal een half uur rusten.
  • Week de rozijnen.
  • Rasp de appel of snijd deze in hele kleine stukjes.
  • Snijd de ui fijn.
  • Rasp de wortel en paprika, en eventuele andere groenten, of snijd ze heel klein.
  • Klop het beslag opnieuw en verdeel het over twee schalen.
  • Voeg in de ene schaal de appel, rozijnen en kaneel toe.
  • Roer goed door.
  • Voeg in de andere schaal de groenten en kruiden toe.
  • Roer goed door.
  • Verhit olie in een pan.
  • Gebruik een olie die goed tegen hitte kan, zoals frituurolie, wokolie of zonnebloemolie.
  • Giet twee, drie of vier schepjes beslag in de pan, afhankelijk van de gewenste grootte van de boffers.
  • Omdat het beslag dikker is dan pannenkoekenbeslag, bak je de boffers wat langer om ervoor te zorgen dat ze helemaal gaar zijn.
  • Zet het vuur eventueel wat lager nadat je het beslag in de pan hebt gedaan.
  • Draai de boffers af en toe om tot beide zijden mooi bruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

De zoete boffers kunnen worden besmeerd met boter, stroop of jam.
De hartige boffers hebben eigenlijk niets nodig, maar je kunt er naar wens van alles op
smeren.
Info: Boffers zijn een soort oud-Hollandse drie-in-de-pan pannenkoekjes. Afhankelijk van de
dikte van het beslag en de grootte van de pan kun je twee, drie of vier boffers tegelijkertijd in
een pan bakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch
Land van herkomst Nederland