Bonenburger
Ingrediënten
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 ui fijngehakt
- 1 wortel geraspt
- ½ groen pepertje fijngehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- ¼ theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 blikken kidneybonen
- 50 g volkoren broodkruimel
- Broodkruimels of paneermeel om te paneren
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 ºC (gasstand 4).
- Doe de olijfolie in een sauspannetje. Fruit de ui hierin gedurende 5 minuten.
- Voeg wortel, pepertje en knoflook toe en roer 1-2 minuten goed om. Haal de pan van het
- vuur.
- Maak de bonen fijn en voeg ze samen met de broodkruimels toe aan het groentemengsel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel het mengsel in acht gelijke porties en vorm er burgers van.
- Rol de burgers door de broodkruimels of paneermeel.
- Plaats de burgers op een ingeoliede ovenplaat.
- Bak ze tot de bovenkant er bruin en krokant uitziet, draai ze om en bak ook de andere zijde
- bruin en krokant.
- Leg de burgers op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de bonenburgers op een volkoren broodje met je favoriete toppingszoals sla, tomaat, ui en een saus naar keuze.