Bonenburger

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui fijngehakt
  • 1 wortel geraspt
  • ½ groen pepertje fijngehakt
  • 1 teentje knoflook geperst
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 2 blikken kidneybonen
  • 50 g volkoren broodkruimel
  • Broodkruimels of paneermeel om te paneren

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC (gasstand 4).
  • Doe de olijfolie in een sauspannetje. Fruit de ui hierin gedurende 5 minuten.
  • Voeg wortel, pepertje en knoflook toe en roer 1-2 minuten goed om. Haal de pan van het
  • vuur.
  • Maak de bonen fijn en voeg ze samen met de broodkruimels toe aan het groentemengsel.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Verdeel het mengsel in acht gelijke porties en vorm er burgers van.
  • Rol de burgers door de broodkruimels of paneermeel.
  • Plaats de burgers op een ingeoliede ovenplaat.
  • Bak ze tot de bovenkant er bruin en krokant uitziet, draai ze om en bak ook de andere zijde
  • bruin en krokant.
  • Leg de burgers op keukenpapier en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de bonenburgers op een volkoren broodje met je favoriete toppingszoals sla, tomaat, ui en een saus naar keuze.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Brunch / Lunch
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch