Borrelballetjes van geitenkaas

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 37½ gr pijnboompitten
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder of cajunkruiden
  • 12½ gr bieslook verse
  • 200 g geitenkaas zachte
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
  • Op snijplank laten afkoelen en grof hakken.
  • Paprikapoeder op schoteltje strooien.
  • Bieslook boven schoteltje fijn knippen.
  • Geitenkaas ontkorsten, in stukken snijden en met vork door crème fraîche mengen.
  • Op smaak brengen met fijngemalen peper.
  • Tussen handen ca. 36 balletjes van geitenkaasmengsel draaien, zo groot als knikkers.
  • In porties verdelen.
  • Geitenkaasballetjes door respectievelijk paprikapoeder, bieslooksnippers of pijnboompitten
  • rollen, zodat 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan.
  • In elk balletje cocktailprikker steken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hapjes / Kaas