Borrelballetjes van geitenkaas
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 37½ gr pijnboompitten
- 1 eetlepel milde paprikapoeder of cajunkruiden
- 12½ gr bieslook verse
- 200 g geitenkaas zachte
- 2 eetlepels crème fraîche
- versgemalen zwarte peper
Instructies
- Pijnboompitten in droge koekenpan goudbruin roosteren.
- Op snijplank laten afkoelen en grof hakken.
- Paprikapoeder op schoteltje strooien.
- Bieslook boven schoteltje fijn knippen.
- Geitenkaas ontkorsten, in stukken snijden en met vork door crème fraîche mengen.
- Op smaak brengen met fijngemalen peper.
- Tussen handen ca. 36 balletjes van geitenkaasmengsel draaien, zo groot als knikkers.
- In porties verdelen.
- Geitenkaasballetjes door respectievelijk paprikapoeder, bieslooksnippers of pijnboompitten
- rollen, zodat 3 verschillende kleuren balletjes ontstaan.
- In elk balletje cocktailprikker steken.