Braziliaanse Gehaktballen in Tomatensaus
Geniet van deze smaakvolle Braziliaanse gehaktballen in tomatensaus, perfect voor een hartige maaltijd!
Ingrediënten
- 1 ui fijngehakt
- 1 teentje knoflook geperst
- 75 g ontbijtspek fijngehakt
- 75 g chorizo fijngehakt
- 350 g gehakt rundvlees of gemengd
- 1 ei
- 40 g geraspte Cheddar
- 1 eetlepel bloem
- Peper en zout naar smaak
- 50 g boter
- 4 dl gezeefde tomaten
- Paneermeel naar behoefte
Instructies
- Meng de fijngehakte ui, knoflook, ontbijtspek, chorizo, gehakt, ei, Cheddar, bloem, paneermeel en peper en zout in een kom tot een homogeen mengsel.
- Vorm hiervan 4 gehaktballen.
- Verhit de boter in een pan en fruit de ui en knoflook gedurende ongeveer 3 minuten.
- Voeg de gehaktballen toe aan de pan en bak ze rondom bruin.
- Giet de gezeefde tomaten over de gehaktballen en laat ze op laag vuur sudderen gedurende ongeveer 15 minuten, tot de gehaktballen gaar zijn en de saus iets is ingedikt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gehaktballen met de tomatensaus en eventueel wat vers brood of rijst.
Een lichte rode wijn zoals een Malbec past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 400 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 20 g | Vet: 30 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 5 g