Brioche
Eierbrood
Equipment
- theedoek,schone zonder wasmiddelenluchtjes
- briochevorm, of tulbandvorm 1 liter
Ingrediënten
- 1 ½ eetlepel suiker
- 1 zakje gedroogde gist 13 g
- 3 eieren
- 250 g bloem
- mespunt zout
- 125 g zachte roomboter
- 1 eetlepel roomboter om in te vetten
Instructies
Voorbereiden:
- In kopje suiker oplossen in 1 eetlepel lauwwarm water.
- Gist toevoegen, omroeren en 2 minuten laten staan.
- Met vork eieren loskloppen.
- Boven kom bloem zeven, zout langs rand strooien.
- Boter en eieren toevoegen.
- Met mixer met kneedhaken mengen en gistoplossing erbij schenken.
- Kneden tot soepel deeg ontstaat.
- Deeg in kom afdekken met vochtige theedoek en 30 minuten laten rijzen.
- Deeg doorkneden.
- Briochevorm invetten.
- Deeg kort doorkneden, klein stukje deeg afnemen en hiervan bolletje draaien.
- Deeg in vorm leggen en bolletje op midden leggen.
- Afdekken met theedoek en opnieuw 20 minuten laten rijzen.
Bereiden:
- Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
- Vorm in midden van oven schuiven.
- Oven na 10 minuten terugschakelen naar 175 ºC of gasovenstand 3 en nogmaals 20 minuten bakken.
- Vorm boven rooster keren en brioche laten afkoelen.