Brioche

Eierbrood
Porties: 12 Stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • theedoek,schone zonder wasmiddelenluchtjes
  • briochevorm, of tulbandvorm 1 liter

Ingrediënten

  • 1 ½ eetlepel suiker
  • 1 zakje gedroogde gist 13 g
  • 3 eieren
  • 250 g bloem
  • mespunt zout
  • 125 g zachte roomboter
  • 1 eetlepel roomboter om in te vetten

Instructies

Voorbereiden:

  • In kopje suiker oplossen in 1 eetlepel lauwwarm water.
  • Gist toevoegen, omroeren en 2 minuten laten staan.
  • Met vork eieren loskloppen.
  • Boven kom bloem zeven, zout langs rand strooien.
  • Boter en eieren toevoegen.
  • Met mixer met kneedhaken mengen en gistoplossing erbij schenken.
  • Kneden tot soepel deeg ontstaat.
  • Deeg in kom afdekken met vochtige theedoek en 30 minuten laten rijzen.
  • Deeg doorkneden.
  • Briochevorm invetten.
  • Deeg kort doorkneden, klein stukje deeg afnemen en hiervan bolletje draaien.
  • Deeg in vorm leggen en bolletje op midden leggen.
  • Afdekken met theedoek en opnieuw 20 minuten laten rijzen.

Bereiden:

  • Oven voorverwarmen op 200 ºC of gasovenstand 4.
  • Vorm in midden van oven schuiven.
  • Oven na 10 minuten terugschakelen naar 175 ºC of gasovenstand 3 en nogmaals 20 minuten bakken.
  • Vorm boven rooster keren en brioche laten afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Brood
Land van herkomst Frankrijk