Broccoli in roquefortroom
Allerhande 2005
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 25 g boter
- 125 ml slagroom
- 100 ml melk
- 100 g roquefort kaas
- 1 grote broccoli
- 1 eetlepel olie
- 100 g grano padano kaas, geraspt
- 4 eetlepels verse peterselie fijngesneden
Instructies
- In grote soeppan ui 5 minuten in boter fruiten.
- Slagroom en melk erbij schenken en aan de kook brengen.
- Roquefort erboven verbrokkelen en in warme roommengsel laten smelten.
- Steel van broccoli afsnijden en broccoli in roquefortroom leggen.
- Broccoli met zout en peper naar smaak bestrooien en met deksel schuin op pan in ca. 30minuten op laag vuur gaarstomen.
- Laatste 10 minuten pan geheel afsluiten.
- Ovengrill voorverwarmen.
- Bakplaat dun met olie invetten.
- Grana padano gelijkmatig en in dunne laag erover verdelen.
- Bakplaat 15 cm onder hete grill plaatsen en kaas in ca. 5 minuten goudbruin en krokant bakken.
- Kaas laten afkoelen, van bakplaat nemen en in stukken breken.
- Broccoli uit pan in warme serveerschaal scheppen.
- Peterselie door saus roeren en over broccoli schenken.
- Stukken kaas rondom tegen broccoli zetten.