Broccoli in roquefortroom

Allerhande 2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ui fijngesnipperd
  • 25 g boter
  • 125 ml slagroom
  • 100 ml melk
  • 100 g roquefort kaas
  • 1 grote broccoli
  • 1 eetlepel olie
  • 100 g grano padano kaas, geraspt
  • 4 eetlepels verse peterselie fijngesneden

Instructies

  • In grote soeppan ui 5 minuten in boter fruiten.
  • Slagroom en melk erbij schenken en aan de kook brengen.
  • Roquefort erboven verbrokkelen en in warme roommengsel laten smelten.
  • Steel van broccoli afsnijden en broccoli in roquefortroom leggen.
  • Broccoli met zout en peper naar smaak bestrooien en met deksel schuin op pan in ca. 30minuten op laag vuur gaarstomen.
  • Laatste 10 minuten pan geheel afsluiten.
  • Ovengrill voorverwarmen.
  • Bakplaat dun met olie invetten.
  • Grana padano gelijkmatig en in dunne laag erover verdelen.
  • Bakplaat 15 cm onder hete grill plaatsen en kaas in ca. 5 minuten goudbruin en krokant bakken.
  • Kaas laten afkoelen, van bakplaat nemen en in stukken breken.
  • Broccoli uit pan in warme serveerschaal scheppen.
  • Peterselie door saus roeren en over broccoli schenken.
  • Stukken kaas rondom tegen broccoli zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch