Broccolisalade met warme vinaigrette

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 125 gr magere spekreepjes Provençaals
  • 600 g broccoli in roosjes
  • 3 bosuitjes
  • 2 eetlepels citroensap

Instructies

  • In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en spekreepjes 5 minuten uitbakken.
  • Intussen in ruim kokend water met zout broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar koken.
  • Broccoli in vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • In schaal broccoliroosjes en spekjes mengen.
  • Bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
  • In steelpan rest van olie met citroensap met garde al kloppend zachtjes verwarmen.
  • Bosuitjes toevoegen en kort meeverwarmen.
  • Vinaigrette op smaak brengen met zout en peper en warm over broccoli en spekjes schenken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker bij gegrilde biefstuk.
Voeg aan de vinaigrette eventueel nog een halve eetlepel fijngehakte kappertjes toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Salade
Land van herkomst Frankrijk
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch