Broccolisalade met warme vinaigrette
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 6 eetlepels olijfolie
- 125 gr magere spekreepjes Provençaals
- 600 g broccoli in roosjes
- 3 bosuitjes
- 2 eetlepels citroensap
Instructies
- In koekenpan ½ eetlepel olie verhitten en spekreepjes 5 minuten uitbakken.
- Intussen in ruim kokend water met zout broccoliroosjes in 3-4 minuten beetgaar koken.
- Broccoli in vergiet onder koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
- In schaal broccoliroosjes en spekjes mengen.
- Bosuitjes in smalle ringetjes snijden.
- In steelpan rest van olie met citroensap met garde al kloppend zachtjes verwarmen.
- Bosuitjes toevoegen en kort meeverwarmen.
- Vinaigrette op smaak brengen met zout en peper en warm over broccoli en spekjes schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker bij gegrilde biefstuk.
Voeg aan de vinaigrette eventueel nog een halve eetlepel fijngehakte kappertjes toe.