Broodje geitenbrie en peer
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 1 ciabatta con noci notenbrood
- 50 g zachte roomboter
- 150 g geitenbrie of zachte geitenkaas
- 4 kleine handperen
- versgemalen peper
Instructies
- Verwarm de ovengrill voor.
- Snijd de ciabatta horizontaal doormidden en vervolgens in vier (schuine) stukken.
- Besmeer ze dun met roomboter.
- Snijd de brie in dunne plakken.
- Schil of was de peren.
- Houd ze bij het steeltje vast en snijd er zo aan beide kanten, langs het klokhuis, plakken van.
- Smelt de rest van de roomboter in een grote koekenpan met antiaanbaklaag en laat de plakken peer aan beide kanten lichtbruin kleuren.
- Leg de broodhelften met de opengesneden kant naar boven onder de grill en rooster het brood in 3-4 minuten goudbruin.
- Neem het rooster of bakblik uit de oven en leg de broodhelften erop, weer met de opengesneden kant naar boven.
- Beleg twee van de vier broodhelften met peer en brie en bestrooi ze met de peper.
- Schuif het brood 3-4 minuten terug onder de grill, tot de snijvlakken goudbruin zijn en de brie is gesmolten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer direct.