Broodjes Bak Pao

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 pak broodjesmix wit
  • 1 ui
  • 150 g prei
  • eetlepel olie
  • 300 g half-om-half gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eetlepels bloem
  • Tabasco
  • 1 theelepel laospoeder
  • 1 theelepel ketoembar koriander
  • 1 eetlepel ketjap asin
  • Zout

Voor de saus:

  • 6 eetlepel tomatenketchup
  • 4 druppels tabasco
  • 2 theelepels citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • 2 theelepels ketjap asin
  • 1 theelepel gemberpoeder djahé
  • 2 theelepels maïzena

Instructies

  • Maak in een kom brooddeeg van witte broodmix volgens de instructies op het pak.
  • Voeg geen boter toe.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats 15 minuten rijzen.
  • Kneed het deeg opnieuw en laat het nog eens 15 minuten rijzen.
  • Snipper de ui en snijd de prei schoon.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan, fruit de ui en prei ongeveer 3 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak het kruimelig.
  • Pers de knoflook erboven uit.
  • Roer 2 eetlepels bloem erdoor en bak het gehaktmengsel nog ongeveer 2 minuten.
  • Breng op smaak met tabasco, laospoeder, ketoembar, ketjap en zout.
  • Laat het mengsel afkoelen.
  • Verdeel het deeg in 12 porties en maak van elke portie een bolletje.
  • Dek de deegbolletjes af met een theedoek en laat ze op een warme plaats nog eens 15 minuten rijzen.
  • Bestrooi het aanrecht met bloem.
  • Rol elk deegbolletje uit tot een cirkel van ongeveer 10 cm diameter.
  • Schep 1 eetlepel gehaktmengsel in het midden van elke deegcirkel.
  • Bevochtig de randen van het deeg met water en vouw het over de vulling.
  • Maak er voorzichtig mooie bolletjes van.
  • Leg de gevormde bolletjes op een bord met de deegnaad naar beneden.
  • Dek ze opnieuw af met een theedoek en laat ze nog eens 15 minuten rijzen.
  • Breng in het onderste deel van de stoompan ongeveer 1 liter water aan de kook.
  • Vet het bovenste deel van de stoompan lichtjes in met olie.
  • Plaats 4 deegbolletjes in het bovenste deel en zet het op het onderste deel van de pan.
  • Stoom de broodjes met het deksel erop in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Maak intussen de saus door 6 eetlepels water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder in een pan te doen.
  • Breng aan de kook.
  • Meng in een kopje maïzena met 1 eetlepel water tot een gladde massa.
  • Voeg al roerende toe aan de tomatensaus en laat de saus binden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gestoomde broodjes met de saus. Als de broodjes koud zijn geworden, kun je ze in ongeveer 2 minuten opnieuw stomen of in de magnetron opwarmen.
Geniet van deze heerlijke Oosterse broodjes!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch
Land van herkomst Oosters