Broodjes Bak Pao
Ingrediënten
Voor de saus:
- 6 eetlepel tomatenketchup
- 4 druppels tabasco
- 2 theelepels citroensap
- 2 theelepels suiker
- 2 theelepels ketjap asin
- 1 theelepel gemberpoeder djahé
- 2 theelepels maïzena
Instructies
- Maak in een kom brooddeeg van witte broodmix volgens de instructies op het pak.
- Voeg geen boter toe.
- Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats 15 minuten rijzen.
- Kneed het deeg opnieuw en laat het nog eens 15 minuten rijzen.
- Snipper de ui en snijd de prei schoon.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan, fruit de ui en prei ongeveer 3 minuten.
- Voeg het gehakt toe en bak het kruimelig.
- Pers de knoflook erboven uit.
- Roer 2 eetlepels bloem erdoor en bak het gehaktmengsel nog ongeveer 2 minuten.
- Breng op smaak met tabasco, laospoeder, ketoembar, ketjap en zout.
- Laat het mengsel afkoelen.
- Verdeel het deeg in 12 porties en maak van elke portie een bolletje.
- Dek de deegbolletjes af met een theedoek en laat ze op een warme plaats nog eens 15 minuten rijzen.
- Bestrooi het aanrecht met bloem.
- Rol elk deegbolletje uit tot een cirkel van ongeveer 10 cm diameter.
- Schep 1 eetlepel gehaktmengsel in het midden van elke deegcirkel.
- Bevochtig de randen van het deeg met water en vouw het over de vulling.
- Maak er voorzichtig mooie bolletjes van.
- Leg de gevormde bolletjes op een bord met de deegnaad naar beneden.
- Dek ze opnieuw af met een theedoek en laat ze nog eens 15 minuten rijzen.
- Breng in het onderste deel van de stoompan ongeveer 1 liter water aan de kook.
- Vet het bovenste deel van de stoompan lichtjes in met olie.
- Plaats 4 deegbolletjes in het bovenste deel en zet het op het onderste deel van de pan.
- Stoom de broodjes met het deksel erop in ongeveer 15 minuten gaar.
- Maak intussen de saus door 6 eetlepels water, tomatenketchup, tabasco, citroensap, suiker, ketjap en gemberpoeder in een pan te doen.
- Breng aan de kook.
- Meng in een kopje maïzena met 1 eetlepel water tot een gladde massa.
- Voeg al roerende toe aan de tomatensaus en laat de saus binden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de gestoomde broodjes met de saus. Als de broodjes koud zijn geworden, kun je ze in ongeveer 2 minuten opnieuw stomen of in de magnetron opwarmen.
Geniet van deze heerlijke Oosterse broodjes!