Brussels witlof met eiermimosa
Allerhande 2003
Ingrediënten
- 2 eieren
- 4 struikjes witlof
- 15 gr zakje peterselie verse
- 2 eetlepels boter
- nootmuskaat
- 1 theelepel poedersuiker
Instructies
- Eieren in 8 min. hard koken.
- Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden.
- Witlof in lengte halveren en in reepjes snijden.
- Eieren onder koud stromend water afspoelen en pellen.
- Eieren halveren, wit fijnsnijden en dooiers met vork verkruimelen (= mimosa).
- Steeltjes van peterselie plukken en blad goed droogdeppen.
- In steelpan 1 el boter verhitten en peterselie in 30 sec. knapperig bakken.
- Peterselie met boter en ei door elkaar scheppen.
- Op smaak brengen met zout, peper en (versgemalen) nootmuskaat.
- In wok of hapjespan rest van boter verhitten.
- Witlofreepjes 3 min. roerbakken.
- Bestrooien met poedersuiker en nog 1 min. roerbakken.
- Witlof in schaal scheppen en 'mimosa' erover verdelen.