Brussels witlof met eiermimosa

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 4 struikjes witlof
  • 15 gr zakje peterselie verse
  • 2 eetlepels boter
  • nootmuskaat
  • 1 theelepel poedersuiker

Instructies

  • Eieren in 8 min. hard koken.
  • Witlof wassen, onderkant en bittere, harde kern wegsnijden.
  • Witlof in lengte halveren en in reepjes snijden.
  • Eieren onder koud stromend water afspoelen en pellen.
  • Eieren halveren, wit fijnsnijden en dooiers met vork verkruimelen (= mimosa).
  • Steeltjes van peterselie plukken en blad goed droogdeppen.
  • In steelpan 1 el boter verhitten en peterselie in 30 sec. knapperig bakken.
  • Peterselie met boter en ei door elkaar scheppen.
  • Op smaak brengen met zout, peper en (versgemalen) nootmuskaat.
  • In wok of hapjespan rest van boter verhitten.
  • Witlofreepjes 3 min. roerbakken.
  • Bestrooien met poedersuiker en nog 1 min. roerbakken.
  • Witlof in schaal scheppen en 'mimosa' erover verdelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Roerbakken / Wokken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch