Champignonsoep van Astrid Veltman v5

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gr gesneden grotchampignons
  • 2 eetlepel(s) versgeknipte gemengde tuinkruiden (bijvoorbeeld tijm marjolein en basilicum)
  • 1 ½ dl droge witte wijn
  • 25 gram boter
  • 25 gram bloem
  • ¾ liter kruidenbouillon
  • 1 ei
  • 3 eetlepel(s) room
  • 1 theelepel citroensap
  • 3 eetlepels fijngehakte kervel
  • peper zout

Instructies

  • Bak de in plakjes gesneden grotchampignons in een soeppan in de olijfolie.
  • Voeg de tuinkruiden toe, giet er de wijn op en stoof de champignons 10 minuten.
  • Smelt in een tweede pan de boter, roer er de bloem bij en laat even pruttelen.
  • Schenk er in gedeelten al roerend de kruidenbouillon bij en breng de soep steeds aan de kook.
  • Roer de champignons erbij en laat de soep even doorkoken.
  • Klop de eierdooier los met de room, het citroensap en de fijngehakte kervel en roer dit in een dun straaltje bij de soep.
  • Breng op smaak met peper en zout.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep