Chinese kippensoep van Onbekende Auteur v3
Ingrediënten
- 200 g kip
- 1½ l kippenbouillon
- 50 g mihoen
- 1 prei
- 1 ui
- ½ theelepel zout
- 1 theelepel soja
- snufje ve-tsin
- 1 ei
- selderij
Instructies
- Kook de kip in 2 l water en bewaar, na verwijdering van de kip, de bouillon.
- Voeg, als u de bouillon niet krachtig genoeg vindt, een bouillonblokje toe.
- Week de mihoen en wat water na deze eerst in kleine stukjes te hebben gebroken.
- Snijd de kip, ui en prei fijn.
- Breng de bouillon aan de kook en voeg er de fijngesneden ingrediënten aan toe.
- Laat de soep ± 10 minuten zachtjes stoven.
- Voeg de mihoen, zout, soja en ve-tsin toe.
- Klop het ei, bak een omelet en snijd die in zeer dunne reepjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dien de kippensoep op met sliertjes ei en fijngeknipte selderij.