Chinese kippensoep van Onbekende Auteur v4
Ingrediënten
- ½ l kippenbouillon getrokken van 100 g kippepoelet
- 1 eetlepel(s) vermicelli of laksa
- ½ kopje prei flinterdun gesneden
- 1 theelepel ve-tsin
- zout
- ½ theelepel djahé
- ½ teentje knoflook
- 1 eetlepel(s) rijstwijn of sherry
- 1 ei
Instructies
- Trek de bouillon van het kippenvlees.
- Haal het vlees dan uit de bouillon, snijd het zeer fijn en doe het terug in de bouillon.
- Voeg de vermicelli, de djahé, zout en/of bouillontablet toe.
- Voeg, als de vermicelli gaar is, de rijstwijn of sherry toe.
- Voeg vlak voor het opdienen de ve-tsin, eiergelei en de prei toe.
- Klop het ei los met wat peper en zout.
- Giet de massa in een dik beboterde vuurvast schaaltje en zet dit in een pannetje water dat tegen de kook aan wordt gehouden.
- Stoom de eiermassa in ± 10 minuten gaar.
- Laat de eiergelei afkoelen en snijd er kleine blokjes van.
Notities / Tips / Wijnadvies
Info: Laksa is Chinese vermicelli, gemaakt van katjang iodjoemeel. Laksa moet½ uur in heet water weken, waarna ze er transparant uit ziet. Knip de laksa daarna tot korte sliertjes.