Chinese kipsalade van Onbekende Auteur
Ingrediënten
- 1 kleine kip gegrillde / kant-en-klaar
- ½ komkommer
- 100 g worteltjes
- 50 g waterkers
- 2 eetlepel(s) pindakaas
- 1½ eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- ½ eetlepel(s) sesamolie
- 1 eetlepel(s) droge sherry
- 1 theelepel suiker
Instructies
- Haal het vlees van de kip en verdeel het in stukjes.
- Schil de komkommer en snijd hem in smalle reepjes.
- Schrap de worteltjes en snijd ze in smalle reepjes.
- Haal de worteltjes van de waterkers.
- Klop een saus van de pindakaas, de azijn, de sojasaus, de sesamolie, de sherry, de suiker en ½ dl water en pers de knoflook erboven uit.
- Breng de saus op smaak met zout.
- Schep de kip, de komkommer, de wortel en de taugé door elkaar en schenk er de saus over.
- Rangschik de waterkers eromheen.