Chinese tomatensoep van Onbekende Auteur 3
Ingrediënten
- 1 l tomatensap
- 1 l water
- 500 gram gehakt
- ½ kopje rijst ongekookte
- 1 groot blikje tomatenpuree
- 1 pakje kruiden voor tomatensoep
- 1 theelepel djahé
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 eetlepel(s) suiker
- 1 eetlepel(s) azijn
- flinke scheut curry
- flinke scheut ketjap manis
Instructies
- Bak het gehakt rul.
- Doe tomatensap en water in een soeppan en breng net niet aan de kook.
- Voeg kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
- Voeg gehakt toe (bakvet verwijderen).
- Roer goed door elkaar.
- Voeg ongekookte rijst toe.
- Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg suiker en azijn toe.
- Proef of de soep niet te zoet is.
- Voeg dan evt. azijn toe.
- Als de soep iets te zuur is, voeg dan suiker toe.
- Als laatste de curry en ketjap toevoegen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met pistoletjes met roomboter en kaas!