Chinese tomatensoep van Onbekende Auteur 3

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l tomatensap
  • 1 l water
  • 500 gram gehakt
  • ½ kopje rijst ongekookte
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • 1 pakje kruiden voor tomatensoep
  • 1 theelepel djahé
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 1 eetlepel(s) azijn
  • flinke scheut curry
  • flinke scheut ketjap manis

Instructies

  • Bak het gehakt rul.
  • Doe tomatensap en water in een soeppan en breng net niet aan de kook.
  • Voeg kruiden voor tomatensoep, djahé, djinten, knoflookpoeder en tomatenpuree toe.
  • Voeg gehakt toe (bakvet verwijderen).
  • Roer goed door elkaar.
  • Voeg ongekookte rijst toe.
  • Laat ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg suiker en azijn toe.
  • Proef of de soep niet te zoet is.
  • Voeg dan evt. azijn toe.
  • Als de soep iets te zuur is, voeg dan suiker toe.
  • Als laatste de curry en ketjap toevoegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met pistoletjes met roomboter en kaas!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Azië / China