Chips

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,250 kg aardappelen middelmatig dikke
  • frituurvet olie of ossenvet
  • zout

Instructies

  • De aardappelen schillen en in schijfjes van ongeveer 2 mm snijden.
  • Dompel deze in koud water, gedurende ½ uur.
  • Giet ze dan af en droog ze grondig op.
  • Bak ze, met kleine hoeveelheden, in heet frituurvet, gedurende 2 a 3 minuten.
  • Naar gelang ze gebakken zijn, ze op absorberend papier leggen (of op een doekje), dat op een vuurvaste schotel ligt.
  • Houd de chips warm, zonder nochtans te overdrijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Nog dunner versneden, kunnen zulke chips bij een aperitief opgediend worden, op voorwaarde dat u ze vooraf even knapperig laat worden in de oven. Deze chips kunnen ook geserveerd worden met alle gegrilleerde vlees-soorten, of bij brochette bvb.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch