Chocolade chipolatasurprise
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 450 ml chipolatapudding beker
- 75 g melkchocolade in stukjes
- 125 ml crème fraîche
- 3 eetlepels rodebessensap
- 1 eetlepel suiker
- 100 g bosbessen
Instructies
- Schenk kokend water in een kommetje en doop hierin een lepel.
- Schep met de hete lepel bolletjes uit de chipolatapudding en leg de bolletjes op een bord;
- doop elke keer opnieuw de lepel in het hete water.
- Plaats de bolletjes pudding 30 minuten in de vriezer.
- Verwarm in een magnetronbestendig schaaltje of kannetje de chocolade 1 minuut op vol vermogen.
- Roer de gesmolten chocolade door. Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is, laat hem dan nog even staan; de chocolade smelt vanzelf.
- Druppel de chocolade zo dun mogelijk over de aangevroren bolletjes pudding, zodat deze volledig bedekt zijn.
- Zet de met chocolade bedekte bolletjes nu in de koelkast om op te stijven.
- Roer de crème fraîche, het bessensap en de suiker door elkaar.
- Schep hier een grote eetlepel van op vier dessertbordjes.
- Leg de chocoladebollen erop.
- Strooi bosbessen rond de bollen.