Chocolade chipolatasurprise

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 450 ml chipolatapudding beker
  • 75 g melkchocolade in stukjes
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eetlepels rodebessensap
  • 1 eetlepel suiker
  • 100 g bosbessen

Instructies

  • Schenk kokend water in een kommetje en doop hierin een lepel.
  • Schep met de hete lepel bolletjes uit de chipolatapudding en leg de bolletjes op een bord;
  • doop elke keer opnieuw de lepel in het hete water.
  • Plaats de bolletjes pudding 30 minuten in de vriezer.
  • Verwarm in een magnetronbestendig schaaltje of kannetje de chocolade 1 minuut op vol vermogen.
  • Roer de gesmolten chocolade door. Als de chocolade nog niet volledig gesmolten is, laat hem dan nog even staan; de chocolade smelt vanzelf.
  • Druppel de chocolade zo dun mogelijk over de aangevroren bolletjes pudding, zodat deze volledig bedekt zijn.
  • Zet de met chocolade bedekte bolletjes nu in de koelkast om op te stijven.
  • Roer de crème fraîche, het bessensap en de suiker door elkaar.
  • Schep hier een grote eetlepel van op vier dessertbordjes.
  • Leg de chocoladebollen erop.
  • Strooi bosbessen rond de bollen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert