Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 720 ml kersen zonder pit op siroop
- 1 eetlepel aardappelzetmeel
- 250 ml mascarpone
- 2 eetlepels basterdsuiker
- ½ chocoladecake à 450 g
- 1 eetlepel cacaopoeder
Instructies
- Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
- Verwarm de helft van het sap.
- Roer het aardappelzetmeel los met 1 eetlepel water.
- Bind het verwarmde sap met het aardappelzetmeelmengsel.
- Laat het gebonden sap afkoelen en schep de kersen erdoor.
- Klop de mascarpone met 3 eetlepels water lobbig en meng het met de basterdsuiker.
- Snijd de chocoladecake in plakken.
- Verdeel de plakken cake over de bodem van een schaal.
- Verdeel de kersen met sap over de cake, houd een klein deel van de kersen apart.
- Strijk de mascarpone erover uit.
- Bestrooi het geheel met cacaopoeder en zet het tot gebruik in de koelkast.
- Garneer bij het serveren met de resterende kersen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete rode wijn, zoals een Ruby Port, past goed bij de rijke chocoladesmaak en de zoete kersen in deze taartVoedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g