Chocolade-Kersentaart

Chocolade-Kersentaart

Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 720 ml kersen zonder pit op siroop
  • 1 eetlepel aardappelzetmeel
  • 250 ml mascarpone
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • ½ chocoladecake à 450 g
  • 1 eetlepel cacaopoeder

Instructies

  • Laat de kersen uitlekken en vang het sap op.
  • Verwarm de helft van het sap.
  • Roer het aardappelzetmeel los met 1 eetlepel water.
  • Bind het verwarmde sap met het aardappelzetmeelmengsel.
  • Laat het gebonden sap afkoelen en schep de kersen erdoor.
  • Klop de mascarpone met 3 eetlepels water lobbig en meng het met de basterdsuiker.
  • Snijd de chocoladecake in plakken.
  • Verdeel de plakken cake over de bodem van een schaal.
  • Verdeel de kersen met sap over de cake, houd een klein deel van de kersen apart.
  • Strijk de mascarpone erover uit.
  • Bestrooi het geheel met cacaopoeder en zet het tot gebruik in de koelkast.
  • Garneer bij het serveren met de resterende kersen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete rode wijn, zoals een Ruby Port, past goed bij de rijke chocoladesmaak en de zoete kersen in deze taart

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 5 g | Vet: 15 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Gebak / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch