Chocolade koekjes Allerhande
Allerhande 2005
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 150 g fijne kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 250 g roomboter koude
- 1 eierdooier
- 200 g pure chocolade
- 100 g roomboter zachte
- 50 g poedersuiker
- 2 theelepels cacaopoeder
Instructies
- Zeef de bloem boven een kom en meng er de kristalsuiker en vanillesuiker door.
- Snijd de boter in blokjes en leg ze in de kom.
- Snijd met twee messen kruislings door het bloemmengsel, tot de boterstukjes heel klein zijn.
- Voeg de dooier toe en kneed de massa met koele hand snel tot een samenhangend deeg.
- Vorm een deegbal en leg deze, verpakt in plasticfolie, 30 minuten in de koelkast.
- Chocolade heel fijn hakken en door deeg kneden.
- Oven voorverwarmen op 175 °C. Bakplaat met bakpapier bekleden.
- Van deeg balletjes zo groot als walnoot vormen en deze op 5 cm afstand van elkaar op bakplaat leggen.
- Balletjes iets platter drukken en koekjes in midden van oven in ca. 15 minuten gaarbakken.
- Bakpapier van warme bakplaat tillen (anders gaat het bakproces door) en koekjes minstens 30 minuten laten afkoelen.
- Tot gebruik in luchtdichte trommel bewaren.
- In kom egale crème roeren van zachte boter, poedersuiker en cacaopoeder.
- Helft van koekjes met laagje chocoladecrème besmeren en er telkens tweede koekje tegenaan plakken.