Chocolade truffels van Onbekende Auteur
Ingrediënten
- 20 centiliter room
- 1 eetlepel vloeibaar vanille extract
- 400 g chocola
- 75 g boter
- 200 g cacaopoeder
- 1 eetlepel cognac
Instructies
Eerst maken we het beslag :
- Breng room en vanille aan de kook. Neem de pan van het vuur en laat 250g chocolade erin smelten.
- Meng en laat afkoelen.
- Meng er met een spatel voorzichtig de boter, de cacao en de cognac door.
- Laat 12 uur rusten op een koele plaats.
- Neem nu met een koffielepel telkens wat truffelbeslag en rol het met je handen tot een bolletje. Laat de bolletjes gedurende 3 uur hard worden in de koelkast.
De omhulling :
- Laat 150g chocolade op een laag vuur smelten.
- Doe de cacao in een diep bord. Dompel elke truffel in de chocolade.
- Schud de truffel af en rol vervolgens in de cacao. Laat 1 uur rusten op een koele plaats.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van cognac kan je ook whisky of rum gebruiken. Voor de afwerking kan je in plaats van cacaopoeder ook kokosnoot, fijne chocoladeschilfers of zelfs bloemsuiker gebruiken.