Chocoladepudding uit de oven met sinaasappelsaus

Allerhande 2006
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 4 eieren
  • 100 g pure chocolade
  • 25 g melkchocolade
  • 100 g boter
  • 50 g bloem
  • 1 pot sinaasappelmarmelade
  • 150 g suiker

evt.

  • 2 eetlepels whisky

Instructies

  • Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en pers de sinaasappel uit.
  • Splits de eieren.
  • Breek de chocolade in kleine stukjes.
  • Smelt de boter met de chocolade op heel laag vuur.
  • Spatel de helft van de suiker, de bloem, de eierdooiers en de sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Sla de eiwitten met een mespunt zout in een grote, vetvrije kom stijf.
  • Mix er geleidelijk de rest van de suiker door.
  • Spatel het eiwitschuim door het chocolademengsel, doe het in de ingevette en met bloem
  • bestoven vorm en dek de vorm af met aluminiumfolie.
  • Zet een braadslede of grote ovenschaal in de oven en schenk er een flinke laag kokend water in.
  • Zet de tulbandvorm er voorzichtig in en laat de pudding in 45-55 minuten net gaar worden
  • (als je er een satépen insteekt, komt die er schoon uit).
  • Neem de pudding uit de oven en laat hem iets afkoelen.
  • Verwarm de marmelade.
  • Roer het sinaasappelsap (en de whisky) erdoor.
  • Leg een bord op de bovenkant van de vorm, wikkel beide in een doek en draai het geheel om.
  • Schud de pudding los.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de nog warme pudding met de sinaasappelsaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Dessert