Chocoladepudding uit de oven met sinaasappelsaus
Allerhande 2006
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 4 eieren
- 100 g pure chocolade
- 25 g melkchocolade
- 100 g boter
- 50 g bloem
- 1 pot sinaasappelmarmelade
- 150 g suiker
evt.
- 2 eetlepels whisky
Instructies
- Boen de sinaasappel schoon, rasp de schil eraf en pers de sinaasappel uit.
- Splits de eieren.
- Breek de chocolade in kleine stukjes.
- Smelt de boter met de chocolade op heel laag vuur.
- Spatel de helft van de suiker, de bloem, de eierdooiers en de sinaasappelrasp door de gesmolten chocolade.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Sla de eiwitten met een mespunt zout in een grote, vetvrije kom stijf.
- Mix er geleidelijk de rest van de suiker door.
- Spatel het eiwitschuim door het chocolademengsel, doe het in de ingevette en met bloem
- bestoven vorm en dek de vorm af met aluminiumfolie.
- Zet een braadslede of grote ovenschaal in de oven en schenk er een flinke laag kokend water in.
- Zet de tulbandvorm er voorzichtig in en laat de pudding in 45-55 minuten net gaar worden
- (als je er een satépen insteekt, komt die er schoon uit).
- Neem de pudding uit de oven en laat hem iets afkoelen.
- Verwarm de marmelade.
- Roer het sinaasappelsap (en de whisky) erdoor.
- Leg een bord op de bovenkant van de vorm, wikkel beide in een doek en draai het geheel om.
- Schud de pudding los.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de nog warme pudding met de sinaasappelsaus.