Chocoladetruffels Allerhande
Allerhande 2004
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 62½ ml slagroom bekertje
- 50 g zachte roomboter
- 1 theelepel Chinese kruiden vijfkruidenpoeder
- cacao (om te bestrooien)
Instructies
- Chocolade boven kleine pan met dikke bodem in stukjes breken.
- Slagroom toevoegen en pan op heel laag vuur, liefst op vlamverdeler, zetten.
- Chocolade al roerend zachtjes laten smelten.
- Pan van vuur nemen en boter en vijfkruidenpoeder erdoor roeren.
- Chocolademengsel overdoen in lage schaal.
- Laten afkoelen, af en toe doorroeren.
- Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast 1 uur verder laten opstijven.
- Dessertlepel in heet water dompelen en 12 grote krullen uit truffelmengsel schrapen.
- Cacaopoeder in zeefje scheppen en truffelkrullen ermee bestuiven.
- Of truffelmengsel in 12 gelijkmatige blokjes snijden, cacaopoeder boven groot bord zeven en
- truffelblokjes voorzichtig door cacao wentelen.
- Truffels op schaaltje leggen, afdekken met folie en tot gebruik in koelkast zetten.
- Truffels liefst in koeltas vervoeren tussen thuis en dineradres.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor serveren truffels 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.