Chocoladetruffels Allerhande

Allerhande 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • 62½ ml slagroom bekertje
  • 50 g zachte roomboter
  • 1 theelepel Chinese kruiden vijfkruidenpoeder
  • cacao (om te bestrooien)

Instructies

  • Chocolade boven kleine pan met dikke bodem in stukjes breken.
  • Slagroom toevoegen en pan op heel laag vuur, liefst op vlamverdeler, zetten.
  • Chocolade al roerend zachtjes laten smelten.
  • Pan van vuur nemen en boter en vijfkruidenpoeder erdoor roeren.
  • Chocolademengsel overdoen in lage schaal.
  • Laten afkoelen, af en toe doorroeren.
  • Schaal afdekken met plasticfolie en in koelkast 1 uur verder laten opstijven.
  • Dessertlepel in heet water dompelen en 12 grote krullen uit truffelmengsel schrapen.
  • Cacaopoeder in zeefje scheppen en truffelkrullen ermee bestuiven.
  • Of truffelmengsel in 12 gelijkmatige blokjes snijden, cacaopoeder boven groot bord zeven en
  • truffelblokjes voorzichtig door cacao wentelen.
  • Truffels op schaaltje leggen, afdekken met folie en tot gebruik in koelkast zetten.
  • Truffels liefst in koeltas vervoeren tussen thuis en dineradres.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor serveren truffels 15 minuten op kamertemperatuur laten komen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade