Compositie van Chocolade en Bosbessen

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

GELEI:

  • 150 g bosbessenpuree
  • 50 g crème de cassis
  • 8 g gelatine

CHOCOLADE / CASSISMOUSSE:

  • 250 g pure chocolade couverture
  • 100 g boter
  • 100 g eidooiers
  • ½ dl crème de cassis
  • 1 dl room
  • 225 g eiwitten
  • 100 g suiker

CHOCOLADE MACARON:

  • 175 g broyage
  • 94 g suiker
  • 75 g eiwitten
  • 12 g cacaopoeder

VULLING:

  • 125 g boter
  • 125 g bosbessenpuree
  • 40 g couverture

SAUS:

  • 2,5 dl mangopuree
  • 100 g suiker
  • 1 dl room
  • 1 dl crème fraiche

GARNERING:

  • 150 g bosbessen
  • Atsinacress

Instructies

BOSBESSENGELEI:

  • Week de gelatine in koud water.
  • Breng de crème de cassis aan de kook en los hierin de gelatine op.
  • Voeg de bosbessenpuree toe en roer door.
  • Giet de gelei in een bak tot een hoogte van 1/2 cm en laat uitharden.

CHOCOLADE/CASSISMOUSSE:

  • Smelt de pure chocolade au bain-marie.
  • Roer er uit de bain-marie eerst de boter door, dan de eidooiers, dan de cassis.
  • Klop de eiwitten tot volume en voeg al kloppend de suiker toe.
  • Klop tot stevig.
  • Klop de room op tot yoghurtdikte.
  • Spatel door de chocolademassa eerst de room en daarna de eiwitten.
  • Bekleed cylinders met acetaat en vul deze met de mousse en laat bevriezen.

CHOCOLADE MACARONS:

  • Klop eiwit tot volume en voeg al kloppend de suiker toe en klop nog 5 minuten door.
  • Zeef de cacaopoeder in de broyage en spatel deze door het eiwit.
  • Spuit doppen met een glad spuitmondje en laat deze 1/2 uur rusten.
  • Bak ze af op 160 graden in 11 minuten en laat ze afkoelen.

VULLING:

  • Klop de boter met de vlinder wit en luchtig.
  • Klop hierna de bosbessenpuree erdoor.
  • Smelt de couverture en klop deze op het laatste moment mee.
  • Spuit deze vulling tussen twee macarons en laat opstijven in de koeling afgedekt met plastic.

SAUS:

  • Breng de mangopuree samen met de suiker aan de kook.
  • Voeg de crème fraiche toe en laat afkoelen.
  • Klop de room op en spatel deze door de saus.

BOSBESSENGELEI:

  • Snijd van de gelei 16 staven van 2 cm breed en 8 cm lang.
  • Leg hierop de bosbessen.

DRESSEREN:

  • Zet de ringen met de mousse op de borden.
  • Verwijder de ringen.
  • Leg hiernaast de gelei met bosbessen.
  • Zet op de mousse een macaron.
  • Schep wat saus eromheen.
  • Garneer met Atsinacress.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze compositie van chocolade en bosbessen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Chocolade / Fruit / Nagerecht