Daoûd Bâcha

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 Gr rundergehakt
  • 50 Gr pijnboompitten
  • 2 eetl. Tomatenpuree
  • 2 th.l. Kaneel
  • 2 th.l. Paprikapoeder
  • 1 th.l. Chilipoeder
  • 2 uien
  • 4 eetl. Zonnebloemolie
  • citroen Geraspte schil er van
  • 500 Gr gepureerde tomaten
  • 1 th.l. Zwarte peper

Instructies

  • Schep het gehakt in een kom en meng met de had tomatenpuree, pijnboompitten, wat zout, zwarte peper, kaneel, paprikapoeder en chilipoeder goed door elkaar.
  • maak mooie kleine balletjes met vochtige handen.
  • Fruit de uien in de zonnebloemolie.
  • Schep de uien uit de pan en doe de gehaktballetjes in de olie en bak deze in 5 minuten gaar.
  • Voeg de gefruite ui, citroen rasp en de gepureerde tomaten toe.
  • 15 minuten laten stoven.
  • Kook witte rijst en kook haricots verts.
  • Bak W tomaten in blokjes gesneden.
  • Wanneer de rijst klaar is, de haricots verts in 2 cm grote pijpjes snijden en door de rijst roeren.
  • Voeg de gebakken tomaat toe en serveer de gehaktballetjes erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Libanon