Deense Frikadeller
Ingrediënten
- 225 g rundergehakt
- 225 g kalfsgehakt
- 60 ml melk
- 4 eetlepels geraspte ui
- 1 ei
- 4 eetlepels paneermeel
- 4 eetlepels bloem
- 60 ml spa rood
- Peper naar smaak
- Zout naar smaak
- 50 g boter of margarine
Instructies
- Meng het runder- en kalfsgehakt in een kom.
- Roer de melk, geraspte ui en ei erdoor.
- Kneed het paneermeel door het vlees.
- Bestrooi met bloem en kneed grondig door elkaar.
- Roer de spa rood erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Meng goed.
- Laat het gehaktmengsel 15-30 minuten in de koelkast rusten, zodat het gemakkelijker is om gehaktballen te vormen.
- Verhit de boter of margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
- Maak met een grote lepel gehaktmengsel ongeveer 2 1/2 eetlepel en vorm dit tot licht afgeplatte, ovale gehaktballetjes ter grootte van een klein ei.
- Leg de gehaktballetjes in de hete pan en bak ze ongeveer 15 minuten per kant, tot ze goed bruin zijn en van binnen niet meer roze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze Deense frikadeller gaan goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories: 390 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 30 g | Vet: 23 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 1.5 g