Eendetaart met Kervelroom
Ingrediënten
- 300 gram eendeborst
- 100 gram eendelever
- 150 gram aardappels
- 20 gram boter
- 2 sjalotten fijngehakt
- 1 ½ eetlepel cognac
- Zout en peper
- 7 plakjes bladerdeeg diepvries
- 1 ½ dl slagroom
- 2 eetlepels fijngehakte kervel
- 1 ei losgeklopt
Instructies
- Voorbereiden:
- Snijd het vlees en de lever in dunne repen en bestrooi met zout en peper.
- Schil de aardappelen en kook ze gedurende ongeveer 10 minuten.
- Snijd ze vervolgens in plakjes van 3 mm dik.
- Bak in boter de fijngehakte sjalotjes gedurende 5 minuten.
- Voeg de cognac toe.
- Voeg het vlees, de lever en aardappelen toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bewaar afgedekt in de koelkast.
- Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de ontdooide deegplakjes op elkaar uit en steek 2 ronde lappen uit (één met een diameter van 18 cm en één met een diameter van 24 cm).
- Leg de grote deeglap op een vochtige bakplaat.
- Schep de vulling erop, laat de rand vrij, en bestrijk de rand met water.
- Bedek met de kleine deeglap en druk de randen goed op elkaar.
- Bestrijk het deeg met eidooier.
- Teken met een mesje een cirkel (diameter 12 cm) op de bovenkant van de taart als deksel.
- Bak de taart in de oven gedurende 30-40 minuten.
- Verwarm de slagroom en roer de fijngehakte kervel erdoor.
- Snijd het deksel los.
- Giet de kervelroom in de taart en bak nog eens 10 minuten met het deksel erop.
- Laat de taart na het bakken nog 10 minuten staan.
- Snijd de taart aan tafel in punten en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze eendetaart met kervelroom is een smaakvol en feestelijk gerecht voor liefhebbers van hartige taarten. Geniet van de rijke smaken en texturen!