Engelse crème

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 l melk
  • 6 eierdooiers
  • 150 g fijne suiker
  • enkele druppels kirschextract of van rum, of van vanille

Instructies

  • In een grote kom eierdooiers en suiker vermengen.
  • Goed kloppen tot een schuimende massa.
  • Kook de melk.
  • Schud de mousse langzaam bij de kokende melk en roer voortdurend om.
  • Voeg het extract er bij.
  • Laat de crème aandikken op een klein vlammetje.
  • Doof het vuur, zodra het kookpunt bereikt is.
  • Lauw of warm opdienen met sneden van 4/4-koek, of zandtaartjes, boudoirs, cigarettes-russes....
  • Deze crème kan ook dienen om een droge cake te versieren.
  • Strooi er dan chocolade-korrels over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Mocht de crème schiften, dan kunt u ze nog goed krijgen door ze ongeveer 2 uren te laten afkoelen en ze dan te bewerken met een eierklopper of met de klopper van de mixer, op maximum snelheid(2).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch