Engelse crème
Ingrediënten
- 1 l melk
- 6 eierdooiers
- 150 g fijne suiker
- enkele druppels kirschextract of van rum, of van vanille
Instructies
- In een grote kom eierdooiers en suiker vermengen.
- Goed kloppen tot een schuimende massa.
- Kook de melk.
- Schud de mousse langzaam bij de kokende melk en roer voortdurend om.
- Voeg het extract er bij.
- Laat de crème aandikken op een klein vlammetje.
- Doof het vuur, zodra het kookpunt bereikt is.
- Lauw of warm opdienen met sneden van 4/4-koek, of zandtaartjes, boudoirs, cigarettes-russes....
- Deze crème kan ook dienen om een droge cake te versieren.
- Strooi er dan chocolade-korrels over.
Notities / Tips / Wijnadvies
Mocht de crème schiften, dan kunt u ze nog goed krijgen door ze ongeveer 2 uren te laten afkoelen en ze dan te bewerken met een eierklopper of met de klopper van de mixer, op maximum snelheid(2).