Exotische Rijstsalade met Mango en Rode Paprika

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels wokolie bijv. Conimex
  • Kerriepoeder
  • Peper
  • Zout
  • 400 gram kipfilet
  • 300 gram rijst
  • 3 eetlepels mayonaise halfvol
  • ½ dl sinaasappelsap
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 rode paprika's in kleine stukjes
  • 1 blik maïs uitgelekt
  • 1 mango in stukjes
  • 3 bosuitjes in ringetjes
  • 75 gram cashewnoten
  • 2 ½ eetlepels koriander geknipt

Instructies

  • Meng 1 eetlepel olie met kerriepoeder, peper en zout naar smaak en bestrijk de kipfilets ermee.
  • Rooster de kipfilets in een hete grillpan aan beide kanten bruin en gaar in ongeveer 15 minuten.
  • Laat de kip afkoelen en snijd hem vervolgens in reepjes.
  • Kook de rijst in water met zout volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Laat de rijst afkoelen.
  • Klop een dressing van de resterende olie, mayonaise halfvol, sinaasappelsap, tomatenketchup, en peper en zout naar smaak.
  • Meng de afgekoelde rijst in een grote kom met de gesnipperde ui, rode paprika, maïs, stukjes mango, bosuitjes, cashewnoten, kipreepjes en dressing.
  • Bestrooi de rijstsalade met geknipte koriander voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

De exotische smaken van deze rijstsalade gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals Tanguero Torrontes. De fruitige tonen van de wijn zullen de mango en paprika accentueren, terwijl de levendige zuurgraad de smaken van de salade in balans brengt.

Voedingswaarden

Calories: 720 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 35 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij